Tijd voor biodiversiteit!

Zoals je waarschijnlijk wel weet, gaat het niet al te best met de biodiversiteit op onze aarde. Door ons handelen is die biodiversiteit wereldwijd hard achteruit gegaan. Leefgebieden zijn vernietigd en teveel plant- en diersoorten zijn al uitgestorven. Dit is voor de natuur en dus ook voor de mens een groot probleem! Ook in ons land, een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld, is al veel van de  oorspronkelijke biodiversiteit verloren gegaan. Een van de oorzaken daarvoor is de verstedelijking.

 

Samen verbeteren we de biodiversiteit

Wij hebben ons dan ook ten doel gesteld om de biodiversiteit in juist die bebouwde omgeving een boost te geven, door het voor iedereen op een eenvoudige manier mogelijk te maken zijn/haar omgeving te vergroenen en zo bij te dragen aan herstel en verbetering van de biodiversiteit.

Door plaatsing van een GevelOase in de vlaggenstokhouder aan je gevel, wordt ook jouw huis direct een stukje mooier en ben je gastvrij voor vlinders, bijen en andere nuttige beestjes, die er voedsel en een schuilplekje kunnen vinden. Mooi om naar te kijken en goed voor de natuur!

 

Het hele jaar groen aan de muur

Als je de GevelOase vult met vrolijk gekleurde zomerbloeiers, word je daar elke dag weer blij van. Maar ook in het najaar (Het Vergeten Plantseizoen) kun je nog steeds genieten van kleur aan de muur, als je de GevelOase vult met bijvoorbeeld winterharde Cool Wave hangviolen of met heideplantjes als de Calluna of Erica.